logo Historische Vereniging Schiedam
> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam
Zwaansteeg
Beschrijving
Zwaansteeg 7 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Woonhuis met twee bouwlagen en zolder. Zadeldak. Gepleisterde tuitgevel. Zonder toegang aan de straatzijde, er is een geheel blinde pui. Breedte één venster.
Zwaansteeg 2   Woning met twee bouwlagen. Gepleisterde gevel. Aangepaste gevelindeling en ramen.
Zwaansteeg 4 Gebouwen van groter belang, inclusief die van bovenstedelijke waarde.   Woonhuis met halsgevel. Zadeldak. Parterre met deur en venster. Het venster heeft een zwaar houten kozijn en een schuifraam met glas in lood in het bovenlicht. In de verdieping venster met zwaar houten kozijn met schuifraam.
Zwaansteeg 6   Pand met drie bouwlagen en zolder. Het schilddak is vervangen door een schuin voorschild, waar achter een plat dak. Rondom houten goot op klossen. Breedte twee vensters. De gevel is tussen 1980 en 2000 geheel nieuw opgetrokken.
Zwaansteeg 8 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Pand met twee bouwlagen en zolder. Schilddak met dakkapel. Houten goot op bakstenen consoles. Breedte twee vensters. In de verdiepingen zwaar houten kozijnen met vernieuwde ramen. Tussen 1980 en 2000 is de pui geheel vernieuwd en verdween de in 1889 aangebrachte houten pui met versierde bovenlichten.
Zwaansteeg 10   Het woonhuis met twee bouwlagen en zolder is tussen 1980 en 2000 vervangen door een modern tussenbouwsel met één bouwlaag.
Trefwoorden


> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam
Onderwerp :
Aanvulling :
Naam :
E-mail adres :
(Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor de
beantwoording van uw aanvulling. Wanneer u geen e-mailadres invult,
dan zijn wij niet in staat te reageren op uw bericht.)