logo Historische Vereniging Schiedam
> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam
Taansteeg
Beschrijving
Taansteeg 1 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Pandje met twee bouwlagen met houten lat langs de dakrand. Plat dak. Gevel van ijsselsteentjes. Parterre met brede werkplaatsdeur met zwaar houten kozijn, kalf en ingedeeld bovenlicht. In de verdieping venster met zwaar houten kozijn, schuifraam en oorspronkelijk twintigruits schuifraam.
Taansteeg 3   (Achterdeel van het pand Lange Haven 52. Zie aldaar.)
Taansteeg 2 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen. GM Achterhuis van het pand Hoogstraat 59 (zie ook aldaar). Woonhuis met twee bouwlagen en zolder. Breedte zes à zeven vensters. Oude deur met smeedijzeren deurrooster, kalf en bovenlicht met levensboom. Hardstenen vensterdorpels. Alle ramen met zwaar houten kozijnen en schuiframen.
Taansteeg 4/6/8 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Apart pakhuis, als voortzetting van het pand aan de Lange Haven 54. Vier bouwlagen. Kunststof goot. Rechts in de parterre twee rondboogvensters. In de tweede en derde verdieping vier kleine pakhuisvensters. Het linker deel van de pui en de verdiepingen zijn tussen 1980 en 2000 verbouwd. Toen zijn de twee toegangsdeuren vervangen door een moderne dubbele deur, in de eerste verdieping zijn de hijsdeur en drie kleine pakhuisvensters verdwenen, en vensters zijn geplaatst i.v.m. de aanleg van een trappenhuis.
Trefwoorden


> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam
Onderwerp :
Aanvulling :
Naam :
E-mail adres :
(Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor de
beantwoording van uw aanvulling. Wanneer u geen e-mailadres invult,
dan zijn wij niet in staat te reageren op uw bericht.)