logo Historische Vereniging Schiedam
> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam > Overmaassesteeg
Overmaassesteeg zuidzijde (2-8)
Beschrijving
Overmaassesteeg 2   Woonhuis met twee bouwlagen en zolder. Gevel van gele baksteen. Plat dak met pannen gedekt schild aan voorzijde. Drie dakkapellen. Nagemaakte zwaar houten deur- en raamkozijnen. In 1978 verbouwing van voormalig pakhuis tot boetiek en woning.
Overmaassesteeg 4 Gebouwen van groter belang, inclusief die van bovenstedelijke waarde.   Pakhuis met drie bouwlagen en zolder. Zadeldak met rode en gesmoorde Hollandse pannen. Tuitgevel met uitstekende rollaag, breedte drie vensterassen. Gevel van ijsselsteentjes in kruisverband. In de parterre twee pakhuisvensters en rechts getoogde deur. Beide verdiepingen met centraal een dubbele rondboogpakhuisdeur met aan weerszijden een klein pakhuis¬venster. Hardstenen vensterdorpels. De houten hijsbalk is verdwenen tussen 1980 en 2000. Aan achterzijde tuitgevel.
Overmaassesteeg 6 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Pakhuis met drie bouwlagen en zolder. Zadeldak. Tuitgevel van ijsselsteentjes. Parterre met gedeeltelijk gewijzigde getoogde poort, links een smalle deur, rechts een klein pakhuisvenster. In de verdiepingen elk een venster. Aan achterzijde puntgevel.
Overmaassesteeg 8   Woonhuis/werkplaats met drie bouwlagen. Plat dak met simpele houten dakrand. Gevel van ijsselsteentjes. In de parterre twee flauw getoogde toegangsdeuren met geprofileerde kalf en bovenlicht, één voor de werkplaats, de ander voor de bovenwoning. In de eerste verdieping venster met negenruits schuifraam. In de tweede verdieping twee vensters met aangepaste ramen.
Trefwoorden


> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam > Overmaassesteeg
Onderwerp :
Aanvulling :
Naam :
E-mail adres :
(Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor de
beantwoording van uw aanvulling. Wanneer u geen e-mailadres invult,
dan zijn wij niet in staat te reageren op uw bericht.)