logo Historische Vereniging Schiedam
> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam > Overmaassesteeg
Overmaassesteeg noordzijde (1-5)
Beschrijving
Overmaassesteeg 1 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Woonhuis met twee bouwlagen en zolder onder dwars zadeldak. Gepleisterde gevel, drie vensters breed. Gepleisterde zijgevel. Goot op consoles. Gewijzigde ramen. Vensterdorpeltegels. Pand gerenoveerd tussen 1980 en 2000.
Overmaassesteeg 3 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Pand met één bouwlaag en zolder onder dwars schilddak met Vlaamse puntgevel. Het pand dateert waarschijnlijk van 1903. Gepleisterde gevel. Breedte drie vensterassen. Houten bakgoten op klossen. Rechts gewijzigde dubbele werkplaatsdeur.
Overmaassesteeg 5 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Woonhuis met twee bouwlagen en zolder op de hoek van de Lange Haven (in het verleden aldaar genummerd Lange Haven 136). In oorsprong een pand met aan de zijde van de Lange Haven een goot op consoles. In 1983 daar van tuitgevel voorzien. Voor en zijgevel toen wit geschilderd. Zadeldak. De gevel aan de Lange Haven heeft een breedte van één venster. Alle vensters met zwaar houten kozijnen en zesruits schuiframen. Toegangsdeur met zwaar houten kozijn, smeedijzeren rooster, geprofileerde kalf en bovenlicht. In de steeg bevindt zich links in het pand een oude blinde deur.
Trefwoorden


> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam > Overmaassesteeg
Onderwerp :
Aanvulling :
Naam :
E-mail adres :
(Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor de
beantwoording van uw aanvulling. Wanneer u geen e-mailadres invult,
dan zijn wij niet in staat te reageren op uw bericht.)