logo Historische Vereniging Schiedam
> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam > Korte Kerkstraat
Korte Kerkstraat noordzijde (2-12)
Beschrijving
Korte Kerkstraat 2 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Woonhuis met twee bouwlagen en zolder op de hoek van de Nieuwstraat. Driezijdig schilddak. Uit ijsselsteentjes opgebouwde lijstgevel die om de hoek doorloopt. Breedte drie vensters. Bakstenen vensterdorpels. Deurpartij en ramen vernieuwd. De gevel dateert van 1891 (architect: N.H. de Roo). Zijgevel in blokken gepleisterd.
Korte Kerkstraat 4 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Woonhuis met twee bouwlagen en zolder. Dwars zadeldak met dakkapel. Lijstgevel, drie vensters breed. Schuiframen. In de parterre hardstenen vensterdorpels. Ramen en deuren gewijzigd. Voorgevel gewijzigd.
Korte Kerkstraat 6 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Dubbel woonhuis met drie bouwlagen en zolder. Dwars zadeldak met dakkapel. Aan rechterzijde een aansluitend even hoog zadeldak. In blokken gepleisterde lijstgevel, breedte vier vensters. De centrale ondiepe driehoekige portiek is in ... verdwenen. Sindsdien twee gekoppelde toegangsdeuren. Alle vensters hebben geprofileerde omlijstingen en deels gewijzigde ramen. Alle ramen in het rechter deel van het pand gewijzigd.
Korte Kerkstraat 8 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Woon/werkplaatspand met drie bouwlagen en plat dak. Bouw circa 1915. In de parterre een werkplaatsdeur en twee toegangsdeuren naar de verdiepingen. In de eerste verdieping een erker, in de tweede verdieping, boven de erker een balkon met houten hek. Brede houten goot. Alle bovenlichten van deur en ramen voorzien van glas in lood. (Het achter dit pand staande bouwsel met driezijdig schilddak bestaat niet meer.)
Korte Kerkstraat 10 Gebouwen van belang om uiteenlopende redenen.   Woonhuis/werkplaats met drie bouwlagen en zolder. Driezijdig schilddak met dakkapel. In blokken gepleisterde lijstgevel, breedte twee vensters. In de parterre een getoogd raam, een getoogde werkplaatstoegang met geprofileerde kalf en een deur met geprofileerde kalf naar de verdiepingswoning. Glas in lood in het bovenlicht van de toegangsdeur. De eerste verdieping bevat een erker en is geheel voorzien van glas in lood. In de tweede verdieping twee vensters met vernieuwde ramen. Aan achterzijde puntgevel.
Korte Kerkstraat 12   Het achterhuis van pand Hoogstraat 190 met de toegang tot de bovenwoning. Is één geheel onder één kap. (Zie aldaar.)
Trefwoorden


> Startpagina > Bouwkundig bezit van de Stad Schiedam > Korte Kerkstraat
Onderwerp :
Aanvulling :
Naam :
E-mail adres :
(Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor de
beantwoording van uw aanvulling. Wanneer u geen e-mailadres invult,
dan zijn wij niet in staat te reageren op uw bericht.)